Italijan Fausto Ruso

Potresno svjedočenje zaraženog virusom korona: "Oduzeto vam je sve"

  • 26.03.2020. 18:43

Italija, država sa najvećim brojem preminulih usljed epidemije virusa korona. Apenini iz dana u dan broje stotine žrtava, ali srećom, više je onih koji su se izliječili od ove pošasti. Jedan od njih je i 38-godišnji Fausto Ruso, koji je bio na intenzivnoj njezi u gradu Latina nadomak prestonice Rima.

Uspio je da se izliječi od korone, a ovo je njegovo svjedočenje:

- Virus mi je pomogao da poštujem male stvari u životu koje nisam. Živjeti, disati, šetati, zagrliti nekoga, popiti čašu vina, to su stvari koje su ti odjednom jako važne jer su ti oduzete. Sloboda. Kad si unutra, ne znaš šta se događa izvan tvoje sobe, doktori te provjeravaju, ali imaš minimalan kontakt sa ostalima. Vrlo je usamljeno, porodica i prijatelji ne smiju da budu blizu, a ključ svega je strpljenje. Ovo iskustvo mi je promijenilo život - u dahu je opisao Ruso i nastavio:

- Veoma jedinstveno iskustvo moram da priznam. Morate da čekate, i čekate, i čekate... Proveo sam šest dana noseći kacigu sa kiseonikom, to je nešto nezamislivo. Vrijeme nikad da prođe, ne možete da nađete pozu za spavanje, a nakon skidanja kacige kada mi se disanje popravilo, dali su mi masku sa kiseonikom - istakao je borbeni Fausto.

Objasnio je da se virus prenosi i dobija od onih koji u suštini nemaju simptome.

- Virus "leži" u ljudima koji nemaju simptome, jer ja nisam imao kontakt sa pojedincima koji zvanično imaju pozitivne rezulate. Sada samo treba da zaustavimo pandemiju i da probamo da se vratimo normalnom načinu života što je prije moguće - poručio je Fausto koji se i dalje nalazi u bolnici iz predostrožnosti.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.