Posljednje riječi žene kojoj je terorista odrubio glavu u crkvi: "Reci djeci da ih volim..."

  • 29.10.2020. 16:33

Francuska, ali i svjetska javnost, ostala je u šoku poslije terorističkog napada koji se dogodio danas u crkvi Notr Dam u Nici.

Naime, napadač sa nožem uletio je u taj vjerski objekat i urlajući “Alahu akbar” ubio je tri osobe, a nekoliko ranio. U terorističkom napadu nastradale su dvije žene i jedan muškarac, a jednoj od žrtava odrubljena je glava. Policija je ranila napadača i uhapsila ga, a on je potom prebačen u bolnicu.

Članica francuskog Senata Žoel Gario-Majlam otkrila je javnosti koje su bile posljednje riječi jedne od žena koje su poginule u užasnom napadu.

- Recite mojoj djeci da ih volim. To su posljednje riječi dame koja je zaklana jutros u Nici, prije nego što će preminuti. Obuzele su me ogromne emocije zbog ovog užasnog napada. Podrška porodicama žrtava i svim građanima Nice, koji je danas grad mučenika - napisala je Gario-Majlam na “Tviteru”.

Predsjednik Francuske Emanuel Makron stigao je u toku dana u Nicu i tamo izjavio da se ta zemlja “ponovo našla na udaru terorista".

Treba napomenuti da se ubrzo poslije užasa u Nici desio još jedan teroristički napad. Naime, nakon dva sata jedan napadač je vikao “Alahu akbar” i napao grupu policajaca koji su ga upucali i ubili.

Takođe, za sada nepoznati muškarac izbo je danas radnika obezbjeđenja u francuskom konzulata u Saudijskoj Arabiji. Policija u Džedi uhapsila je napadača, a povrijeđeni je smješten u bolnicu i ne nalazi se u životnoj opasnosti.