Izbori u Ukrajini

Porošenko debatovao sam sa sobom

16:48, 14.04.2019.
Izvor: B92
Thumbnail
Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko održao je debate sam sa sobom budući da se njegov glavni oponent na predsjedničkim izborima Vladimir Zelenski nije pojavio.

Prvo je Porošenko nastupio na sceni na stadionu, nakon čega se uputio u pres centar gdje je zauzeo svoju govornicu, međutim ova druga, za kojom je trebalo da stoji Zelenski, ostala je prazna.

Inače, čim su okupljeni građani shvatili da se Zelenski neće pojaviti, veliki broj njih je poželio da napustio stadion, usljed čega je nastao haos, piše Sputnjik.

Naime, pošto organizatori nisu obezbjedili specijalni izlaz, policija je građane počela da pušta kroz metal detektore, kuda su ljudi inače ulazili, te je došlo do opšte pometnje.

Mnogi su se gurali, na pojedinim mjestima je došlo i do manjih nereda, ali po svemu sudeći, niko tom prilikom nije povrijeđen.

Nešto ranije je Zelenski je rekao da namjerava da debatu sa Porošenkom sprovede 19. aprila, dva dana uoči drugog kruga predsjedničkih izbora u Ukrajini, kada su debate prema zakonu i planirane.