Porodica u šoku - Jedna od nagih djevojaka iz Dubaija je i Jana (27), pravnica koja je radila kao hostesa

  • 08.04.2021.21:14

Manekenke koje su pozirale potpuno gole na balkonu u prestižnom dijelu Dubaija izazvale su međunarodni skandal, a neke od ovih dama su i uhapšene.

Ove djevojke, mahom iz Ukrajine, Rusije, Moldavije i Belorusije, ipak neće dobiti kaznu zatvora, već će biti deportovane u matične zemlje.

Policija je odbila da zvanično identifikuje privedene, no neke od njih imenovali su ruski mediji, pa je tako identitet nekih djevojaka poznat. Jedna od njih je i Ukrajinka Jana Graboščuk koju su članovi porodice prepoznali po tetovaži, prenosi Mirror.

Atraktivna 27-godišnjakinja je inače diplomirani pravnik, ali kako poslije završenih studija nije mogla da pronađe posao u struci, počela je da radi kao konobarica i hostesa. Prije godinu dana uplovila je u modeling vode, a na društvenim mrežama često obljavljuje provokativne fotografije.

Janina porodica ističe da im je prijavila da ide na godišnji odmor, te da su ostali zatečeni i šokirani kada su vidjeli da je bila jedna od učesnica diskutabilnog foto projekta

– Otišla je na odmor, i ne znam šta se poslije dogodilo. Jeste, planirala je tamo neko snimanje, ali nisam imao više informacija o tome – rekao je njen brat Taras (20).

 

Podsjetimo, sve djevojke koje su bile dio snimanja optužene su za javni razvrat i širenje pornografije, a u Emiratima gdje je pravni zakon zasnovan na islamskom zakonu, odnosno Šerijatu, stranci završavaju u zatvor i zbog blažih krivičnih djela, piše “Daily Mail”.

Poslije neobično brze istrage glavni tužilac Dubaija Esam Isa al Humaidan najavio je da će oni koji stoje iza fotografisanja biti deportovani u svoje matične zemlje, bez daljih objašnjenja.

Inače, mediji su prvobitno za čitav skandal optužili ruskog fotografa Alekseja Kontsova, koji je navodno i priznao grešku. No, ubrzo se ispostavilo da iza svega stoji Vitalij Grečin, ukrajinski plejboj povezan sa Obamom, a koji ma “slabost prema golim ženama”.

Tagovi: