Američki državni sekretar

Pompeo objavio mapu na kojoj je Turska podijeljena na dva dijela

  • 06.02.2019. 17:58

Američki državni sekretar Majk Pompeo zahvalio se na Tviteru zemljama koje su priznale Huana Gvaida za privremenog predsjednika Venecuele.

Međutim, u video materijalu koji je objavio na mapi svijeta primjećeno je to da je Turska podijeljena na dva dijela.

"Pozdravljamo Austriju, Belgiju, Hrvatsku, Češku, Dansku, Estoniju, Finsku, Francusku, Njemačku, Island, Letoniju, Litvaniju, Luksemburg, Makedoniju, Holandiju, Poljsku, Portugal, Španiju, Švedsku i Veliku Britaniju zbog podrške venecuelanskom narodu i priznanju Huana Gvaida za privremenog predsjednika", napisao je Pompeo, prenosi N1.

Uz te riječi objavljen je i kratak snimak koji pokazuje mapu svijeta na kojoj je Venecuela obilježena žutom bojom, a zemlje koje su priznale Gvaida plavom bojom.

Turska, kao i ostale zemlje koje se vide na mapi obilježene su sivom bojom. Međutim, Turska, koja zvanično podržava predsjednika Venecuele Nikolasa Madura, podijeljena je na dva dijela granicom koja zapravo ne postoji, prenosi B92.

“Granicu“ su primijetili korisnici Tvitera, među kojima su neki komentarisali da je to samo “želja Vašingtona da Turska bude podijeljena“.

Vašington se nije oglasio povodom ovoga.

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник