Vladimir Putin

Politički sistem ograničava Trampa da razvija odnose sa Rusijom

  • 23.06.2019. 13:46

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da su mogućnost američkog predsjednika Donalda Trampa da razvija odnose sa Rusijom ograničene političkim sistemom u toj zemlji, iako dosta toga zavisi od njegove političke volje.

"Mi vidimo da je sistem takav da mnogo toga što Tramp želi da uradi, ne može jer mu upravo taj sistem to onemogućava. Iako, naravno mnogo toga zavisi od njegove političke volje", rekao je Putin u intervjuu za televizijsku stanicu NTV. 

Putin je istakao da su i Rusija i SAD zainteresovane za dijalog. 

"Pokušaji da se određeni ciljevi postignu silom neće biti uspješni. Mislim da niko ne pokušava da nas na nešto natjera, jer svi razumiju da je tako nešto neizvodivo", rekao je Putin. 

On je dodao da je dijalog potreban. 

"Oni imaju svoju ideju o tome kako treba riješiti neka pitanja, a mi imamo svoju. Međutim, nemoguće je naći konsenzus bez dijaloga. Prema tome, čim oni budu spremni, nama će biti drago da krenemo u razvoj tih odnosa", rekao je Putin. 

On je istakao da u tom pogledu ne treba SAD pritiskati na nešto. 

"Neka oni sami odluče da li žele da razvijaju odnose sa Rusijom ili ne. Prema tome, ako žele dijalog, mi smo spremni, a ako ne, onda ćemo čekati da oni postanu zreliji", rekao je Putin, prenio je TASS.