Koristili i suzavac

Policija šok bombama rastjerivala demonstrante

  • 25.01.2019. 08:34

Grčka policija ispalila je suzavac i koristila šok bombe kako bi rasterali grupu demonstranata koji su pokušali da probiju policijski kordon ispred grčkog parlamenta u Atini.

Vjeruje se da su počinioci, koji su na ulice izašli protestujući protiv Prespanskog sporazuma o rješenju spora o imenu Makedonije, pripadnici ultradesničaskih grupa.

Demonstranti su, kako prenosi AP, policiju gađali kamenjem, bakljama i molotovljevim koktelima. Za sada nema informacija o mogućim povredama i hapšenja, ali je policija ranije aopštila da je uhapšeno između 60 i 70 osoba zbog toga što su planirali nasilne činove.

Procjenjuje se da se sinoć okupilo 2.500 demonstranata i da je protest prošao u glavnom mirno, kako navodi AP.

Kabinet predsjednika grčkog parlamenta Nikosa Vucisa saopštio je ranije da je glasanje o ratifikaciji sporazuma sa susjednom Makedonijom o promjeni imena te zemlje radi normalizacija odnosa i omogućavanja pridruživanja NATO-u odloženo za petak.

Glasanje je bilo planirano za sinoć, ali je odloženo zbog velikog broja poslanika koji žele da govore tokom debate o Prespanskom sporazumu, pa je procijenjeno da neće biti dovoljno vremena da se omogući svim poslanicima koji su se prijavili da govore i iznesu svoj stav.

Prema sporazumu potpisanom prošle godine, Makedonija će promijeniti ime u Sjeverna Makedonija, a Grčka neće blokirati ulazak zemlje u NATO i približavanje EU.

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина