Njujork

Policija rastjerala ljude sa sahrane zbog korone

  • 29.04.2020. 22:41

Njujorška policija rastjerala je veliku grupu ultraortodoksnih Jevreja koji su se okupili na sahrani jednog rabina, a gradonačelnik tog grada odbacio je optužbe nekih jevrejskih lidera da se radi o dikriminaciji.

Gradonačelnik Bil de Blazio lično je nadgledao rasturanje skupa hasida koji su se okupili u Vilijamsburgu na sahrani jednog rabina preminulog od korona virusa, a komesar gradske policije izjavio je da je 12 lica dobilo prekršajne prijave zbog kršenja mjera izolacije.

Jevrejska opština planirala je s policijom zatvaranje ulica kako bi se tokom sahrane poštovale mjere socijalne distance, a svi su bili iznenađeni brojem ljudi koji su se pojavili, izjavio je za Rojters Mičel Silber, izvršni direktor Inicijative za sigurnost zajednice.

On je dodao da se nada da se ovaj incident neće negativno odraziti na čitavu jevrejsku zajednicu.

Istaknuti članovi jevrejske zajednice smatraju da pojedince treba pozvati na odgovornost zbog kršenja mjera, ali da je ovakvo uopštavanje “skandalozno” i da bi gradonačelnikovi komentari mogli podstaći antisemitizam.

- Moja poruka jevrejskoj zajednici i svim zajednicama je jednostavna: vrijeme za upozorenja je prošlo - poručio je De Blazio na Tviteru, gdje je napisao i da je lično naložio gradskoj policijskoj da rastjera okupljene i da se “radi o zaustavljanju bolesti i spasavanju života”.

Тагови:
  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.