Situacija izmiče kontroli

Policija Hong Konga: Upotrijebićemo bojevu municiju

  • 17.11.2019. 20:01

Policija Hong Konga zaprijetila je večeras da će upotrijebiti bojevu municiju ako demonstranti budu koristili smrtonosno oružje i nastave sa nasiljem.

Saopštenje je uslijedilo nakon najnovijih sukoba ispred univerziteta u centru Hong Konga gdje su se demonstranti sklonili iza velikog improvizovanog štita odakle su policiju gađali zapaljivim bombama.

Policija ih je upozorila da prestanu da koriste smrtonosno oružje protiv policije i sa drugim oblicima nasilja, jer će snage reda odgovoriti silom i, ako bude potrebno, bojevom municijom.

Demonstranti su odgovorili kako reaguju na policijsku prekomjernu upotrebu sile.

Na glavnom putu u blizini Politehničkog Univerziteta Hong Kong demonstranti su postavili barikade odakle su gađali policiju zapaljivim bombama.

Demonstranti tvrde da Komunistička partija prijeti slobodama koje su garantovane kada je Hong Kong vraćen pod upravu Kine 1997. godine. Peking je odbacio tvrdnje o umiješanosti i za nerede je okrivio strane sile.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?