Poslao poruku roditeljima

Policajac ubio djevojku, traže ga danima

  • Извор: 24сата.хр
  • 22.10.2021. 20:01

Policija traga za svojim kolegom za kojeg se sumnja da je u srijedu u Dojč-Brodersdorfu u Donjoj Austriji ubio svoju djevojku.

Uprkos intenzivnoj potrazi, još uvijek nema traga policajcu osumnjičenom za ubistvo. Danas je policija objavila sliku svog 44-godišnjeg bečkog kolege Markusa J. i zamolila stanovništvo za pomoć.

Njegovu 43-godišnju partnerku pronašla je rodbina u kući u srijedu poslijepodne. Prema nalazu obdukcije, smrt žene uzrokovana je gušenjem. Nađena je tupa povreda u predjelu prsnog koša, glave i vrata.

Osumnjičeni, koji je radio kao policijski istražitelj za droge u Beču, nakon ubistva je poslao poruku njezinim roditeljima: "Vaša kćerka je mrtva, žao mi je."

Rodbina 43-godišnjakinje požurila je u kuću bračnog para i pronašla ženu bez znakova života. Svi pokušaji spašavanja nisu uspjeli.

Prema tragovima policijske istrage on se odvezao i parkirao automobil u blizini Musbruna. Isključio je mobilni telefon i sa službenim oružjem pobjegao u šumu. Policija je pronašla auto 20.oktobra oko 18.40 časova.

U petak poslijepodne, državna policijska uprava Donje Austrije objavila je da su intenzivne mjere potrage u četvrtima Baden i Bruk an der Lajta, kao i potraga na cijeloj zemlji, dosad bile negativne i da će se nastaviti. Još je jednom naglašeno da bi osumnjičeni mogao biti naoružan. 

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок