Detalji pucnjave

Policajac pobio svoju djecu i izvršio samoubistvo, supruga teško povrijeđena

07:41, 10.09.2019.
Izvor: Index.hr
Holandska policija objavila je kako je u gradu Dordrechtu došlo do pucnjave u kojoj je ubijeno troje ljudi.

U kratkoj objavi dodali su i kako trenutno u vezi s ovim incidentom razgovaraju s više ljudi. Holandski mediji pišu kako je do pucnjave došlo u jednoj porodičnoj kući.

Policija je objavila broj poginulih, pišu kako je troje ljudi ubijeno te kako je četvrta osoba teško povrijeđena.

Holandski portal AD piše kako su na mjesto događaja oko 17:30 pristigli helikopteri policije i više vozila hitne pomoći.

Gradonačelnik je najavio da će ubrzo posjetiti dio grada u kojemu se to dogodilo.

Ulica puna policije

Portal AD.nl je razgovarao s lokalnim tužiocem koji je krenuo na sastanak netom prije nego što je policija ogradila ulicu. 

On je rekao kako je na terenu puno policije i pripadnika hitnih službi.

"Izašao sam iz ulice na vrijeme", rekao im je i dodao kako je ulica sada puna socijalnih radnika te da lokalno stanovništvo više ne može nigdje otići.

Rekao je kako je vidio oko 15 automobila policije, helikopter kojim se prevoze teško povrijeđene osobe te dva vozila hitne pomoći.

Policajac pucao na ukućane

Holandski portal Telegraf saznaje kako se radi o porodičnoj drami u kojoj je policajac pucao na članove porodice te na koncu sebi oduzeo život. Dodaju kako im je ovu informaciju potvrdio izvor blizak istrazi.

Drugi holandski mediji dodaju kako od komšija saznaju da su tri mrtve osobe policajac koji je pucao na svoju porodicu, pa se na koncu ubio, te njegovo dvoje djece. Dodaju kako je njegova supruga i majka djece teško povrijeđena.

Policija je potvrdila da se radi o troje mrtvih, ali nisu objavili radi li se o djeci, dodaje portal AD.

Komšije dodaju i da su muž i žena bili u postupku razvoda.