Letio neusklađeno

Poginuli pilot helikoptera nije znao gdje se nalazi

  • 25.06.2019. 20:33

Pilot koji je poginuo u padu helikoptera na vrh zgrade u Njujorku 10. juna letio je neusklađeno i neposredno prije nesreće prijavio je kontrolorima leta da ne zna gdje se nalazi, navodi se u preliminarnom izvještaju Odbora za nacionalnu bezbjednost u saobraćaju (NTSB).

U izvještaju se navodi da je pilot koji je identifikovan kao Tim Mekormak (58) zatražio od kontrolora vazdušnog saobraćaja za dozvolu da se vrati na heliodrom sa kojeg je krenuo da bi kasnije više puta promijenio kurs i visinu. 

Prišao je na oko 150 metara od heliodroma kada je promijenio kurs i udario u vrh pedesetčetvorospratne zgrade. Niko na vrhu zgrade ili na zemlji nije povrijeđen. 

"Vrijeme je na dan nesreće bilo sumorno i kišovito i Mekormak je dva sata čekao u holu heliodroma provjeravajući vremenske uslove. Prije nego što je krenuo ka Lindenu u Nju Džerziju rekao je da je primijetio kratko poboljšanje uslova", ističe se u izvještaju. 

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je početkom mjeseca da bi se letjelo iznad izuzetno kontrolisanog vazdušnog prostora nad Menhetnom pilot mora da ima odobrenje kontrole saobraćaja sa tornja na aerodromu "Lagvardija". 

Mekormak je bio komercijalni pilot koji je u kompaniji "Amerikan kontinental propertis" od 2014. godine.  

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм