Pogibija Kobi Brajanta: Advokati tvrde da je i NBA legenda kriva za pad helikoptera smrti

  • 11.05.2020. 19:35

Krivica za pogibiju NBA legende Kobija Brajanta i njegove kćerke Đijane ne može pasti na teret Are Zobijana, tvrde predstavnici pilota koji je upravljao "helikopterom smrti, koji se 26. januara srušio u Kalabasasu u Kaliforniji.

U odgovoru na tužbu ne ističe se tačno doprinos putnika nesreći svojim nemarom ili kako su Kobi Brajant i ostali mogli da procenjuju rizik, kada je pilot bio za kontrolama helikoptera. Letilica se "zakucala" u brdo kada je letkela 184 milje na sat, odnosno oko 296 km na čas.

Vanesa Brajant je podnokela tužbu protiv poslodavca pilota, firme "Ajlend Ekspres", a zatim i protiv pilota.

"Sve povrede ili štete nanijete tužiocima ili njihovim nastradalima su direktno, dijelom ili u cjelini izazvane neznanjem, nemarom ili greškom tužioca ili njenih nastradalih, uključujući i njihovo svjesno i dobrovoljno suočavanje sa uključenim rizicima, pa je ovaj nemar bio veliki faktor u nastaloj šteti, za koju branilac ne snosi odgovornost", stoji u replici na tužbu Vanese Brajant.

Sporan momenat u nesreći je što ni policija ni ostale agencije se nisu osmjelile da koriste letjelice upravo zbog nemogućih uslova i gotovo nepostojeće vidljivosti. Pilot je i u konkretnom slučaju morao da kruži 15 minuta oko oblasti Grifit parka, prije nego što je dobio dozvolu da se zaputi prema Mamba akademiji.

Тагови:
  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок