Želi da bude kao druga djeca

Pisao Deda Mrazu: Često imam bolove, ali ne plačem, moja mama plače!

  • 10.12.2018. 07:27

Petogodišnji dječak iz Uzbekistana, kome je lice izgorjelo u požaru, napisao je pismo Djeda Mrazu, u kome ga moli da mu donese novo lice.

Bahtjer Sindrov je bio beba kada mu je požar dramatično izmijenio život. Dok je spavao, varnice iz kamina pale su u njegov krevetac, koji se zapalio, a djetetovo lice se doslovno istopilo. Zbog toga mu roditelji pokrivaju lice maramom prije nego što izađe napolje.

– Dragi Djeda Mraze. Kad sam bio mali, izgubio sam lice u požaru i od tada se krijem od drugih ljudi, jer me se plaše. Kad se pogledam u ogledalu uplašim se sebe. Nemam nosi, uši, ni kosu. Moja mama kaže da ne mogu u školu. Često imam bolove, ali ne plačem. Moja mama plače. Djeda Mraze, molim te, donesi mi novo lice. Ako to uradiš, nikad neću zaplakati u životu. Želim da budem kao druga djeca – stoji u potresnom pismu.

Bahtjer je imao već nekoliko operacija u Indiji. Dobio je nova usta, zube i kapke. U julu prošle godine, u vrat su mu ugradili implante za rastezanje kože, koja će kasnije biti korišćena za lice, koje je potpuno izgorjelo.

Dječak potiče iz siromašne porodice u jednom selu u Uzbekistanu, a dosadašnje operacije omogućile su donacije i nevladine organizacije. Poslije nesreće godinama nije mogao da otvori usta, pa su ga hranili preko sonde, zbog čega su mu zubi propali.

List “San” piše da će Bahtjer biti operisan u decembru ove godine i objavio Pejpal nalog za donacije i Fejsbuk adresu za kontakt.

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок