Kurc boravio u hotelu u kojem radi zaražena djevojka

Petoro djece zaraženo koronavirusom, u Austriji preminula Italijanka

10:39, 26.02.2020.
Izvor: Telegraf.rs
U jednom apartmanskom kompleksu u Bad Klajnkirhajmu u austrijskoj pokrajini Koruška noćas je preminula jedna 56-ogodišnja Italijanka, za koju se sumnja da je bila inficirana koronavirusom.

Ljekar hitne pomoći, prema saopštenju pokrajinske službe, dao je krv na analizu zbog sumnje na koronavirus.

Kompleks apartmana odmah je zatvoren, a stanarima je do daljeg zabranjen izlazak i naložen je njihov lekarski pregled.

Preminula Italijanka je bila nastanjena u regionu oko Udina i od petka je bila u Austriji.

Inače, nakon otkrivanja prvih inficiranih koronavirusom u Austriji, u Insbruku, nadležne vlasti su pronašle osobe sa kojima su bili u kontaktu.

Pošto je djevojka, jedna od dvoje inficiranih Italijana, radila na recepciji hotela "Evropa", koji se nalazi u centru grada, naloženo je privremeno zatvaranje ovog objekta i testiranje zaposlenih.

Zanimljivo je da su samo prije nedjelju dana u tom hotelu boravili austrijski kancelar Sebastijan Kurc i ministarka privrede Margarete Šrambek.

Međutim recepcionarka je u tom periodu bila u Italiji, odakle se vratila proteklih dana.

Od 62 zaposlena u hotelu devet je stavljeno u karantin, a radi se o osobama koje su bile u tešnjem kontaktu sa oboljelom, saopštile su vlasti pokrajine Tirol.

Pet maloljetnika zaraženo je koronavirusom u Italiji. Četiri u Lombardiji i jedan u Venetu. U Lombardiji je dvoje hospitalizovano. Corriere ne navodi koje dvoje djece je u bolnici, navode da je u bolnici curica od 4 godine te da su zaražena dva 10-godišnjaka i jedan 15-godišnjak.