Poruka iz Kremlja

Peskov: Ozbiljan doprinos SAD u borbi protiv terorizma

  • 28.10.2019. 12:31

O ozbiljnom doprinosu predsjednika SAD Donalda Trampa u borbi protiv terorizma može se govoriti ukoliko se potvrdi da je lider "Islamske države" Abu Bakr el-Bagdadi ubijen, saopšteno je iz Kremlja.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da su ruske snage primijetile američke avione i dronove u području Idliba, gdje je, navodno, sprovedena akcija tokom koje je ubijen Bagdadi, javio je "Sputnjik".

"Ukoliko se zaista potvrdi ovaj podatak o eliminisanju Bagdadija, onda možemo govoriti o ozbiljnom doprinosu predsjednika SAD u borbi protiv međunarodnog terorizma", istakao je Peskov.

Peskov je prokomentarisao jučerašnje saopštenje Trampa, koji je rekao da je lider "Islamske države" eliminisan tokom operacije američkih snaga u Idlibu.

Tramp je zahvalio Rusiji, Turskoj, Siriji i Iraku za pomoć u ovoj akciji.

Predsjednik SAD izjavio je da je Bagdadi bio u tunelu sa svoje troje djece i da je aktivirao pojas sa eksplozivom od čije detonacije su svi poginuli.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм