Pentagon planira vakcinisati zatvorenike - Senatori: Zar teroriste da vakcinišemo prije građana?

  • 31.01.2021. 08:26

Pentagon je saopštio da privremeno prekida planirano vakcinisanje protiv koronavirusa zatvorenika u Gvantanamu nakon bure koja se podigla zbog nestašice vakcina za zdravstvene radnike te za starije i osjetljive američke državljane.

- Niko od zatvorenika Gvantanama nije vakcinisan. Obustavljamo provođenje plana kako bismo preispitali protokole. I dalje ćemo biti predani ispunjavanju obaveza kako bi naše snage bile zaštićene - napisao je na Tviteru portparol Pentagona Džion Kribi.

Američki zatvor u Gvantanamu, na Kubi, namijenjen je zatvorenicima povezanim s "ratom protiv terorizma".

Početkom sedmice američko ministarstvo obrane saopštilo je da će ponuditi vakcinu protiv koronavirusa zatvorenicima Gvantanama koji se žele vakcinisati.

Američki senatori su se odmah digli na noge, pa tako i republikanac Kevin Mekarti.- Predsjednik Bajden nam je rekao da ima plan kako pobijediti virus (...) Nije nam rekao da će vakcinu dati teroristima prije nego li većini Amerikanaca - napisao je na Twitteru.Sjedinjene Države su s gotovo 26 miliona zaraženih i 436.000 umrlih najteže stradale u pandemiji koronavirusa u svijetu.Predsjednik Džo Bajden je obećao da će u prvih sto dana vlasti omogućiti vakinisanje 100 miliona Amerikanaca, ali to ne ide glatko zbog tehničkih teškoća i nestašice vakcina..

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)