Francuska

Pariz: Sredstva za dezinfekciju na stanicama i ulazima u metro

  • 19.04.2020. 15:53

Sve autobuske stanice i ulazi u metro u Parizu biće opremljeni sredstvima za dezinfekciju ruku, a putnici će morati da nose maske u javnom prevozu i nakon ukidanja mjera uvedenih zbog virusa korona, rekla je gradonačelnik An Idalgo.

Francuska od 11. maja počinje ublažavanje teških mjera restrikcije, pa je tada predviđeno i otvaranje škola.

Idalgova je za list "Žurnal du dimanš" rekla da će sredstva za dezinfekciju biti i na bazenima, sportskim stadionima i obdaništima, ali i na ulici i autobuskim stanicama.

Na pitanje da li će u širem regionu Pariza građani morati da nose maske u metrou i u vozovima gradskog prevoza, Idalgova je rekla da se o tome i dalje diskutuje.

"Imajući na umu prebukiranost tih linija čini mi se da će ta mjera biti obavezna", rekla je ona, prenio je AFP.

Vlada još nije donijela odluku o otvaranju kafića i bioskopa, kao i u kojoj mjeri će ljudima biti dozvoljeno da se kreću.

Idalgova je navela da će neke ulice u Parizu biti zatvorene za automobile i u narednim periodu i da će tamo biti dozvoljena samo vožnja biciklom kako bi se smanjilo zagađenje i mogućnost nove pojave zaraze.

Francuska je praktično u blokadi od 17. marta. Vlasti u Parizu zabranile su trčanje i neke druge sportske aktivnosti na otvorenom između 10.00 i 19.00.

Vlada Emanuela Makrona suočava se sa kritikama zbog nestašice maski za lice i testova na virus kiorona. Makron je rekao da će do 11. maja svi koji imaju simptome Kovida-19 moći da se testiraju, a da će maske biti podijeljene građanima.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.