Samouništenje

Papa kritikovao gojazne ljude

  • 16.10.2019. 15:55

Papa Franjo danas je kritikovao "loše i razorne" prehrambene navike oko 700 miliona osoba s pretjeranom težinom na planetu u poruci poslanoj UN-ovoj organizaciji za hranu i poljoprivredu (FAO) prilikom Svjetskog dana hrane.

"Hrana postaje sredstvo ličnog uništavanja"

"Vidimo kako hrana prestaje biti sredstvo za preživljavanje i postaje sredstvo osobnog uništavanje", komentarisao je Papa u poruci FAO-u.

Pretjerana težina ne simboliše samo bogate narode već je i pokora u siromašnim zemljama, gdje se jede malo i loše, precrtavanjem prehrambenih modela razvijenih regija, upozorio je Papa.

Upozorio je na bolesti

"Patologije povezane s bogatstvom dovode do dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti, ali i anoreksije i bulimije. Moramo se boriti protiv poremećaja prehrane životnim stilom nadahnutim vizijom onoga što nam je ponuđeno, njegovanjem skromnosti, umjerenosti, suzdržanosti, samokontrole i solidarnosti", preporučio je argentinski Papa.

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм