Video

"Pancir" na djelu: "Neprijatelj" izvukao deblji kraj u sukobu sa ruskom vojskom

09:11, 06.04.2020.
Izvor: Sputnjik
Pripadnici ruske vojske tokom vojnih vežbi, u Astrahanskoj oblasti na poligonu „Ašuluk“, uspešno su odbili napad avijacije uslovnog neprijatelja.

U pitanju su pripadnici jedinice protivavionskog raketnog puka Vazduhoplovnih snaga Lenjingradske vojske i protivvazdušne odbrane, koje su uz pomoć protivvazdušnog kompleksa "Pancir“ izvršile zadatak.

Jedinice protivavionskih raketnih sitema "Pancir“, koje su prebačene iz Lenjingradske oblasti, izvele su marš prema poligonu i stupile na borbene dužnosti protivvazdušne odbrane.

Vojnici su tokom vježbi identifikovali krstareće rakete i avione neprijatelja, koje su imitirale nadzvučne mete. Nakon toga ruska vojska lansirala je rakete i izvela topovsku paljbu po „neprijateljskim“ metama.

Ruski protivvazdušni kompleks „Pancir-S“ početkom ove godine dobio je najnoviju hipersoničnu raketu, koja razvija brzinu veću od pet maha. Ruski vojni eksperti ocjenjuju da će jačanje „Pancira“ poboljšati odbrambenu sposobnost Rusije i da će imati veliku potražnju na stranom tržištu, prenosi Sputnjik.

Naoružanje sistema „Pancir S“ uključuje dva spregnuta topa kalibra 30 milimetara sa bojevim kompletom od 1.400 granata i 12 raketa koje mogu da gađaju ciljeve na daljini do 20 kilometara i visinama do 15 kilometara.

Sistem „Pancir“ smatra se među najboljim u svojoj klasi, a borbena dejstva u Siriji omogućili su inženjerima da maksimalno poboljšaju ovo naoružanje.