Video

"Pancir" na djelu: "Neprijatelj" izvukao deblji kraj u sukobu sa ruskom vojskom

  • 06.04.2020. 09:11

Pripadnici ruske vojske tokom vojnih vežbi, u Astrahanskoj oblasti na poligonu „Ašuluk“, uspešno su odbili napad avijacije uslovnog neprijatelja.

U pitanju su pripadnici jedinice protivavionskog raketnog puka Vazduhoplovnih snaga Lenjingradske vojske i protivvazdušne odbrane, koje su uz pomoć protivvazdušnog kompleksa "Pancir“ izvršile zadatak.

Jedinice protivavionskih raketnih sitema "Pancir“, koje su prebačene iz Lenjingradske oblasti, izvele su marš prema poligonu i stupile na borbene dužnosti protivvazdušne odbrane.

Vojnici su tokom vježbi identifikovali krstareće rakete i avione neprijatelja, koje su imitirale nadzvučne mete. Nakon toga ruska vojska lansirala je rakete i izvela topovsku paljbu po „neprijateljskim“ metama.

Ruski protivvazdušni kompleks „Pancir-S“ početkom ove godine dobio je najnoviju hipersoničnu raketu, koja razvija brzinu veću od pet maha. Ruski vojni eksperti ocjenjuju da će jačanje „Pancira“ poboljšati odbrambenu sposobnost Rusije i da će imati veliku potražnju na stranom tržištu, prenosi Sputnjik.

Naoružanje sistema „Pancir S“ uključuje dva spregnuta topa kalibra 30 milimetara sa bojevim kompletom od 1.400 granata i 12 raketa koje mogu da gađaju ciljeve na daljini do 20 kilometara i visinama do 15 kilometara.

Sistem „Pancir“ smatra se među najboljim u svojoj klasi, a borbena dejstva u Siriji omogućili su inženjerima da maksimalno poboljšaju ovo naoružanje.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)