Bivši komadant pakistanskog vazduhoplovstva

Pakistan svjestan moći Indije, oslanjaju se na nuklearno oružje

  • 27.02.2019. 12:15

Sultan Mahmud Hali, bivši komandant pakistanskog ratnog vazduhoplovstva, ocjenjuje da bi u slučaju rata Indija bila jača zbog veličine zemlje i resursa, ali upozorava da je Pakistan nuklearna sila i da bi moglo doći do totalnog uništenja.

Pakistan bi u sukobu, kao slabija zemlja, izvukao deblji kraj. Ali ako bude satjeran uz zid, biće prinuđen da uzvrati nuklearnim oružjem, što bi izazvalo masovno uništenje u cijelom regionu, poručuje Hali. 

On je za "Raša tudej" ocijenio da je prijetnja od rata velika, ma koliko želio da se situacija smiri. 

"Niko ne želi da ovi sukobi eskaliraju u rat koji bi doveo do obostranog uništenja. Novi incidenti će definitivno dovesti do totalnog rata", ističe Hali. 

On navodi da je Indija superiornija sila, sa vojskom koja je tri puta veća od pakistanske i znatno snažnijom ekonomijom, koja bi mogla da izdrži mnoge udare. 

Nakon indijskih avionskih udara po pakistanskoj teritoriji zbog, kako je navedeno, neutralisanja islamista, Pakistan je uzvratio i oborio dva indijska borbena aviona, da bi Indija onda srušila pakistanski vojni avion.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)