Prvi put više nego u SAD

Ova zemlja je trenutno najveće žarište korone: 1.092 osobe preminule od virusa u jednom danu

  • 04.06.2020. 08:01

Vlasti Meksika registrovale su rekordna 1.092 nova smrtna slučaja od virusa korona u jednom danu, što je prvi put više nego u SAD.

 

Latinska Amerika je tokom posljednjih nekoliko sedmica postala globalno žarište oboljenja kovid-19. Brazil je juče izvijestio o rekordnom dnevnom broju žrtava u ovoj zemlji.

Meksičke vlasti ranije su prognozirale da će epidemija biti na vrhuncu početkom maja i počele su da otvaraju automobilsku industriju pod pritiskom iz SAD zbog lanca snabdijevanja američkih kompanija.

Realizacija plana o dodatnom ublažavanju mjera socijalnog distanciranja za sada je odgođena, pošto je jasno da zaraza nije počela da opada.

U Meksiku je tokom prethodnog dana registrovano 3.912 novih slučajeva zaraze.

Ukupan broj zaraženih u ovoj zemlji sada je 101.238, a umrlih 11.729, po čemu je Meksiko sedmi u svijetu, navodi se u podacima Univerziteta "DŽons Hopkins".

Zamjenk ministra zdravlja Hugo Lopez Gatel rekao je da je veliki porast dnevnog broja umrlih sa jučerašnjih 501 rezultat preciznijeg identifikovanja preminulih u glavnom gradu.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић