Umjesto u Evropu, otišli u smrt

Otkriveno ko su sedmorica slijepih putnika čija su tijela pronađena u kontejneru

  • 26.10.2020. 14:37

Društvenim mražama kruže fotografije mladića čija su beživotna tijela pronađena u kontejneru punom mineralnog đubriva, koji je iz Srbije stigao u Paragvaj.

Vlasti Paragvaja saopštile su u petak da je u kontejneru s đubrivom, koji je poslat iz Srbije pronađeno najmanje sedam tijela u fazi raspadanja. Kontejner je napustio Srbiju 21. jula i stigao je ranije prošle nedjelje, preko Argentine, u riječnu luku u predgrađu Asunsiona, prestonice Paragvaja, a tijela su otkrivena u petak, kada su menadžeri kompanije koja je kupila proizvod, otvorili kontejner i unutra zatekle jeziv prizor.

Prvi rezultati istrage pokazuju da su jedan po jedan počeli da umiru od gušenja, a paragvajska policija smatra da je jedan mladić pokušao da preživi hraneći se ostacima saputnika, piše Blic.

Patolog Roza Romero rekla je dnevniku "Nasion" da je jedna od osoba "konzumirala ljudsko meso zbog nedostatka hrane", ali da će to moći da potvrdi tek kada budu gotovi nalazi obdukcije. Romero je rekla i da su tijela u stanju raspadanja što navodi na zaključak da su umrli nedugo pošto su kontejneri napustili Srbiju.

Istovremeno, Fejsbukom kruži potresan status jednog mladića, koji je u šoku nakon što je otkrio da su "njegova braća i prijatelji" koji su nestali prije 3 mjeseca, pronađeni mrtvi u kontejneru, piše Telegraf.

"Sa velikom tugom smo primili vijest da su tijela naše braće i prijatelja koji su nestali prije tri mjeseca tokom puta kroz Srbiju pronađeni u petak mrtvi u Paragvaju. To su mladi ljudi iz Alžira, Maroka i Egipta. Stradali su u užansnoj tragediji", napisao je Smail Mauči, koji je najvjerovatnije poznavao žrtve.