Sličnosti između dvije nesreće

Otkriveni novi dokazi u slučaju „Boing“

  • 15.03.2019. 22:26

Istražioci su na mjestu pada aviona "boing 737 maks 8" u Etiopiji pronašli dio stabilizatora letjelice koji je bio u neobičnom položaju, što predstavlja još jednu sličnost sa istim modelom aviona koji se srušio u novembru u Indoneziji.

Izvori upoznati sa incidentom rekli su da je položaj stabilizatora na olupini aviona sličan kao na indonežanskom avionu kompanije "Lajon er" koji se srušio u oktobru. 

Dokazi prikupljeni među ostacima „boinga 737 maks 8“, koji se srušio prošle nedJelje u Etiopiji, ukazuju da su stabilizatori letJelice bili podignuti nagore. Pod tim uglom, stabilizatori bi sigurno usmerili nos letJelice ka zemlji

Podaci leta i snimači zvuka stigli su u Francusku na analizu. 

Podaci registrovani satelitom pokazali su da su avioni "Etiopijan erlajnza" i "Lajon era" letjeli sa promjenama visine od po nekoliko stotina stopa, što implicira da su piloti imali poteškoće da kontrolišu letjelice, prenio je "Glas Amerike". 

SAD i još više od 30 drugih zemalja prizemljili su avione "boing 737 maks", nakon što se u nedjelju, 10. marta, srušio jedan takav model aviona nekoliko minuta nakon što je poletio iz etiopijske prijestonice Adis Abebe. 

U nesreći u Etiopiji poginulo je svih 157 putnika i članova posade. 

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок