Birao žrtvu dva sata

Oteo dječaka i bacio ga sa desetog sprata

  • 06.08.2019. 21:16

Tinejdžer, koji je gurnuo šestogodišnjeg dječaka sa vidikovca na desetom spratu Muzeja “Tejt”, u Londonu, dva sata je birao žrtvu, pretpostavlja Skotland jard.

Očevici su u nedjelju poslije podne primjetili sumnjivo ponašanje sedamnaestogodišnjeg mladića u galeriji, prenosi Telegraf, pozivajući se na izjave svjedoka. Oko 14.30 oteo je dijete zaprepašćenim roditeljima ispred nosa i bacio ga sa desetog sprata. Dječak je pao na krov u visini petog sprata.

Policija je saopštila da su dječak i njegovi roditelji Francuzi i da su bili u turističkoj posjeti Londonu. Prema riječima svjedoka dramatičnog incidenta, majka je vikala: “Gdje mi je sin, gdje mi je sin?” Novinarka Olga Malčevska kaže da je žena “očajnički plakala”, a Mark Velte iz San Franciska rekao je za BBC da su majku jedva spriječili da se popne na ogradu i skoči za sinom.

Nensi Barnflild (47) iz Ročdejla kaže da joj je upalo u oči “čudno ponašanje” tinejdžera.

"Stalno je išao za nama", rekla je Britanka za Dejli mejl. Zbog toga je upozorila djecu da se drže podalje od njega.

"Sve vrijeme je držao ruke iza leđa i stajao okrenut leđima ka zidu", rekla je ona, dodavši da su pazili da budu dovoljno udaljeni od njega.

"A onda sam čula ženu kako vrišti i vidjela kako drugi posjetioci drže mladića".

Prema riječima Nensi Barnfild, tinejdžer je bio bijelac i neobrijan.

"Samo je tu stajao i djelovao je prilično mirno".

Drugi svjedoci su ispričali da je muškarac prilikom hapšenja optuživao socijalne službe za svoje ponašanje.

Šestogodišnji dječak “više nije u životno ugrožen”. Kako je saopštila policija, nalazi se u “kritičnom stanju, ali je stabilan”.

Тагови: