Otac ubio bebu i nastavio da igra igrice kao da se ništa nije desilo

  • 15.12.2020. 14:57

Muškarac u Australiji, koji je ubio bebu od sedam nedjelja "zato što nije prestajala da plače" pa nastavio da igra PlayStation, osuđen je danas na minimum devet godina robije.

Džozef Mekdonald osuđen je zbog ubistva sina Lukasa 24. oktobra prošle godine pred Vrhovnim sudom u Viktoriji, a do sada je proveo 410 dana u zatvoru. On je ranije priznao zločin, te mu je sada određena kazna.

Kako prenose tamošnji mediji, majka djeteta ušla je u sobu i zatekla Džozefa kako ljulja dete i igra PlayStation kao da se ništa nije desilo.

"Lukas je bio u korpi za ljuljanje, a ubica je koristio nogu kako bi ga ljuljao dok je igrao igricu na konzoli", rečeno je tokom određivanja kazne u sudu.

Lukasova majka nije ni znala da je otac nanio bebi "katastrofalne povrede" od kojih nije uspjela da se oporavi.

Prema pisanju portala "News.com.au", Mekdonald je provodio šest do 10 sati igrajući video igre.

Sudija Stiven Kej kazao je da je taj 23-godišnjak bio ovisnik od igrica i kanabisa, a pobjesnio bi kada bi izgubio ili kada bi morao da prekine igranje radi porodičnih obaveza.

Na dan ubistva, policija je otišla kod ljekara da bi Lukas primio rutinske vakcine. Doktor je tada utvrdio da je beba dobrog zdravlja, sem što joj je malo curio nos. Kada su došli kući, majka Samanta Dakmanton uključila je TV za starijeg sina Olivera, dok je ona bila u kuhinji.

Kako se navodi, Samanta je tada čula plač i zvukove Lukasa koje do sada nije čula da pravi.

Mekdonald joj je tada rekao:

"Samo sam ga uvijao".

Tužilaštvo smatra da je Mekdonald zapravo nasilno protresao bebu, jer nije prestajala da plače i na taj način joj nanio povrede mozga ili je mali Lukas udario glavom o tvrdi objekat.

Lukas je izgubio bitku pet dana kasnije u bolnici, a imao je samo 53 dana.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.