Htio da zaštiti porodicu

Otac bio siguran da ima koronavirus pa se objesio

12:28, 13.02.2020.
Izvor: Telegraf.rs
Otac iz Indije, koji je zamijenio prehladu za koronavirus, objesio se kako bi zaštitio porodicu od smrtonosne zaraze, prenosi San.

Porodica Bale Krišne rekla je da je postao opsjednut snimcima o bolesti, a onda je sam sebe ubijedio da je obolio.

Krišna (50), farmer iz indijske države Andra Pradeš, zaključao je suprugu i troje djece u porodičnoj kući, a onda se objesio o drvo u blizini groba svoje majke. Prema pisanju tamošnjih medija, prije toga se zatvorio u sobi u kući i rekao porodici da mu se ne približava.

– Počeo je da gomila kamenje i druge stvari kako bi nas držao dalje od sebe. Brinuo je da će virus preći i na nas. Objesio se kako bi nas spasao – rekao je njegov sin Balamurali, prenosi Telegraf.rs.

– Pomislio je da je zaražen koronavirusom. Govorio sam mu da nema infekciju, ali me nije slušao. Možda bi slušao da je imao pravo savjetovanje. Pogledao je puno videa o simptomima i zaključio da ih sve ima. U ponedjeljak nas je zaključao u kući i objesio se prije nego što smo stigli da ga spriječimo – dodao je Balamurali.

Za sada u indijskoj državi Andra Pradeš nema slučaja koronavirusa, uprkos tome što je oboljelo više od 48.000 ljudi širom svijeta.