Uhapšen juče

Osumnjičenom za slanje paket bombi prijeti 48 godina zatvora

  • 27.10.2018. 08:10

Glavni i jedini osumnjičeni za slanje najmanje 14 paketa-bombi na adrese istaknutih ličnosti iz javnog i političkog života SAD Cezar Altier Sajok mogao bi da bude osuđen na kaznu zatvora do 48 godina, saopšteno je iz američkog Ministarstva pravde.

Sajok je juče uhapšen, a glavni tužilac SAD DŽef Sešns prvobitno je izjavio da je protiv osumnjičenog podignuta optužnica po pet tačaka i da mu "prijeti kazna od 58 godina zatvora". 

Međutim, portparol Ministarstva Sara Isgur Flores kasnije je ispravila Sešnsa, navodeći da je riječ o mogućoj kazni do 48 godina. 

Iako je Sešns ranije rekao da su paketi poslati na 12 adresa, Ministarstvo pravde je večeras saopštilo da je riječ o 14. 

Predsjednik SAD Doland Tramp izjavio je da se nikada ne smije dozvoliti da političko nasilje pusti korjenje u Americi. 

On je nakon hapšenja Sajoka za slanje sumnjivih paketa u SAD obećao brzo i sigurno izvršenje pravde, te da će uhapšeni biti sudski gonjen "punim kapacitetom zakona". 

Optuženi je uhapšen na parkingu prodavnice auto-dijelova "Auto-zoun" u gradu Plantejšon u saveznoj državi Florida. 

Paketi su upućeni na adrese osam istaknutih ličnosti iz javnog i političkog života, uključujući bivšeg predsjednika Baraka Obamu i glumca Roberta de Nira. 

Ovakve pošiljke poslate su i na adrese bivšeg potpredsjednika DŽoa Bajdena i nekadašnjeg državnog sekretara Hilari Klinton. 

Sinoć je evakuisan "Tajm Vorner centar" u NJujorku povodom izvještaja o sumnjivom paketu, ali se ispostavilo da je uzbuna bila lažna. U toj zgradi nalazi se sjedište televizije Si-En-En, koja je primila jedan sumnjiv paket dan ranije. 

Nijedna poslata bomba nije eksplodirala, niti je iko povrijeđen. 

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.