Beograd

Osumnjičeni za ubistvo Bojana Mirkovića saslušani u tužilaštvu

  • 22.11.2020. 20:56

Osumnjičeni za ubistvo Bojana Mirkovića u naselju Belvil na Novom Beogradu B. K. i I. N. saslušani su danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Osumnjičeni su krivično djelo, koje je kvalifikovano kao teško ubistvo na svirep i podmukao način iz člana 114 KZ, obavili u saizvrsilaštvu sa još jednim NN licem čija je identifikacija u toku.

Osumnjičeni su u periodu od početka novembra do dana egzekucije, oštećenog pratili pomoću posebnog uređaja kako bi locirali njegovo kretanje, a sve to radi krivičnog djela i likvidacije Bojana Mirkovića koji je upucan sa najmanje osam projektila. Neposredni počinilac je NN lice koje se nakon obavljanja djela sa lica mjesta udaljilo biciklom.

Osumnjičeni I.N.je negirao krivično djelo i dalje nije iznosio svoju odbranu, a osumnjičeni B.K. je iznio svoju odbranu i u svemu osporio svoje radnje izvršenja.

Prijedlog za pritvor je stavljen iz svih zakonskih razloga.

Prilikom stavljanja prijedloga za pritvor, javna tužba je između ostalog imala u vidu težinu krivičnog djela, način obavljanja, činjenicu da je djelo počinjeno u toku dana, u gusto naseljenoj stambenoj zgradi, u trenutku kada je na tom mjestu cirkulisao veliki broj ljudi odnosno građana, kao i svirepost i podmuklost u načinu njegovog izvršenja.

Podjsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu nakon intenzivnog rada uhapsili su I.N. (39) rođenog u Nikšiću, sa prijavljenim prebivalištem u Beogradu, kao i B.K. (37) iz Beograda, piše Blic.

Mirković je ubijen u četvrtak, 12. novembra, u garaži zgrade Belvilu na Novom Beogradu.

Kod sebe je tom prilikom imao lažna dokumenta na drugo ime, a ubice su uspjele da pobjegnu.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок