SAD

Prodavala drogu da bi djetetu platila fakultet

22:16, 23.10.2019.
Izvor: Srpskainfo.com
Četrdesetjednogodišnja Dženet Garnter iz Ohaja osuđena je na 11 godina zatvora, nakon što je prodavala drogu zvanu kristal met, kako bi upisala dijete na fakultet.

Džanet i njen ljubavnik, godinu mlađi Nikolas Bejr, vodili su operaciju koja im je omogućavala prodavanje droge širom okruga Liking. Njena advokatica je rekla da Džanet nikad nije lično konzumirala drogu, već je prodavala kako bi pomogla svom djetetu.

"Sve što je željela bilo je prodati dovoljno droge kako bi kupila farmu i jedno od svoje djece poslala na fakultet. Ne vjerujem da postoji iko ko se jednog jutra samo probudi i odluči da najednom počne prodavati drogu, tek tako", rekla je advokatica Nikol Čurčil.

Džanet Gartner i Nikolas Bejr su vodili operacije dilanja droge u okrugu Liking, a nakon nekog vremena im je odjeljenje za narkotike centralne policijske uprave države Ohajo ušao u trag.

Istražitelji su dva puta prikriveno kupovali drogu od ovog para, koji je zatim uhapšen sredinom aprila ove godine. Kod njih je pronađeno više od 150.000 eura, više od dva i po kilograma metamfetamina, 25 kilograma marihuane, manja količina kokaina, halucinogene gljive, dva vozila i tri komada vatrenog oružja.