Meksiko

Osmoro poginulih u obračunu dvije rivalske narko-bande

  • 26.04.2021. 22:42

Najmanje osam ljudi poginulo je u oružanom obračunu dvije rivalske meksičke narko-bande blizu granice sa SAD.

Mještani meksičke države Tamaulipas izjavili su danas da obračuni trajali cijeli vikend u zaseoku Santa Rozalija, koji se nalazi u gradu Kamargo.

Prema riječima mještana, koji nisu htjeli da se objavi njihov identitet, zbog straha od posljedica, spaljena tijela pronađena su unutar ili pored kamiona, od kojih su najmanje tri vozila koristila čelična ojačanja kao improvizovani oklop.

Oni su rekli da su policija i vojska ulazile u područje samo u toku dana, a da su bande uveče nastavljale borbu, javio je AP.

Predsjednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador potvrdio je da se radi o dvije rivalske bande i da je u obračunu "poginuo veliki broj ljudi".

Za prevlast u području u kojem se dogodio obračun već dugo se bore "Sjeveroistočni kartel", koji je nastao od stare bande "Zetas", i "Zalivski kartel".

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.