Izdato upozorenje

Orkanska oluja: Jedno poginulo, otkazani letovi VIDEO

  • 11.03.2019. 08:03

Jedna osoba poginula je u orkanskoj oluju u Njemačkoj. Otkazani polasci vozova i aviona, posebno na zapadu zemlje. Zatvoreni zoološki vrtovi. Izdato upozorenje na orkanski vjetar i snježne padavine.

Policija je saopštila da je 47-godišnji vozač poginuo kada je na njegov automobil palo drvo u Bestvigu, na oko 100 kilometara sjeveroistočno od Kelna, prenosi AP.

Željeznička kompanija "Dojče ban" saopštila je da je obustavila regionalni saobraćaj, kao i saobraćanje vozova na dugim distancama u u pokrajini Sjeverna Rajna–Vestfalija, jer je nekoliko linija u prekidu pošto ih je blokiralo drveće koje je palo na šine.

Pojedini letovi sa aerodroma u Frankfurtu, najprometnijeg u zemlji, otkazani su. Dva aviona koja su letjela ka aerodromu Keln–Bon su preusmjerena zbog jakog vjetra.

Zoološki vrtovi u Dortmundu, Vupertalu i Hamu zatvoreni su iz predostrožnosti zbog oluje, dok se u Duisburgu srušio teretni kran i djelimično završio u rijeci Rajni.

Meteorološka služba izdala je u nedelju upozorenje za velike dijelove zapadne i centralne Njemačke, predviđajući udare vjetra i do 120 kilometara na čas, a danas se očekuju i snježne padavine.

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина