Slučaj od prije dvije decenije

Organizovani napadi na Trampa: Manekenka ga optužila za seksualni napad

  • 17.09.2020. 16:08

Ejmi Doris (Amy Dorris), bivša manekenka, optužila je prvog čovjeka SAD Donalda Trampa da ju je seksualno napao na teniskom turniru Otvorenog prvenstva SAD prije više od dvije decenije.

Kako je navela u intervjuu za "Gardijan", Tramp je odveo ispred kupatila u svojoj VIP loži na turniru u Njujorku 5. septembra 1997. godine. Doris, koja je tada imala 24 godine, optužuje Trampa da joj je "silom gurnuo jezik niz grlo, napao je po cijelom telu i držao u stisku iz kog nije uspjela da pobjegne".

"Gurnuo mi je jezik u grlo i ja sam pokušavala da ga odgurnem. A onda je pojačao stisak i pipkao me je po zadnjici, grudima, leđima, svuda", rekla je ona.

U intervjuu za britanski list, Doris je opisala i detalje napada, za koji Tramp tvrdi da se nije dogodio. Predsjednik SAD preko svojih advokata "najoštrije je porekao da je ikada uznemiravao, zlostavljao ili se neprimjereno ponašao prema Doris".

Optužbe Dorisove dolaze praktično u finišu kampanje za predsjedničke izbore u SAD koji će biti održani 3. novembra ove godine.

Ovo nije i prvi put da je Tramp na meti optužbi da je seksulano zlostavljao žene. Naprotiv. I tokom kampanje za izbore na kojima je pobijedio, najmanje 15 žena javno je istupilo tvrdeći da je Donal Tramp silovao ili napao. Na te optužbe, Tramp je umio i vrlo oštro da reguje, čak i vrijeđa svoje navodne žrtve.

Tako je u slučaju Elizabet Džin Kerol, novinarke magazina "El" koja ga je optužila da ju je silovao prije 20 godina, Tramp burno reagovao nazivajući je lažovom i tvrdeći da se nikada nisu sreli.

"Reći ću ovo sa velikim poštovanjem: pod broj jedan, ona nije moj tip. Drugo, to se nikada nije dogodilo. Nikada se nije dogodilo, OK?", rekao je Tramp.

Tramp je i ranije slično reagovao na optužbe žena za seksualno zlostavljanje. U oktobru 2016. je Džesika Lids rekla da joj je on stavio ruku pod suknju u avionu početkom osamdesetih. Kad je to iznijela u javnost, Tramp je rekao da ona nije dovoljno privlačna za njega.

"Vjerujte mi, ona ne bi bila moj izbor, toliko mogu da vam kažem", rekao je on.

(Blic)

Тагови:
  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.