Dmitrij Medvedev

Optužbe Londona nemaju veze sa realnošću

  • 18.10.2018. 16:12

Optužbe Velike Britanije usmjerene ka Rusiji za takozvani pokušaj trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije nemaju veze sa realnošću i moguće je da proizilaze iz "unutrašnje političke situacije", izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev.

On je u intervjuu za "Euronjuz" rekao da pretpostavke koje je iznio veći broj zemalja ne odslikavaju stvarnu situaciju i da "definitivno ne vode ka boljem sutra". 

"U većini slučajeva, slične optužbe ili kaznene mjere nemaju za cilj kažnjavanje bilo koga, da bilo kome naškode, niti da predstave međunarodni stav. Ne! One su tu iz drugih razloga, zbog unutrašnje političke situacije", istakao je Medvedev. 

Ruski premijer naveo je da bilo kakve procjene, kakve su se već pojavile, definitivno ne promovišu međunarodnu saradnju i podsjetio da je slična praksa postojala u bivšem Sovjetskom Savezu, koja toj zemlji ništa dobro nije donijela, prenio je TASS. 

Medvedev je napomenuo da antiruski komentari koji dolaze iz SAD nisu mogli da naškode politici Moskve i da svi dobro znaju da se na stav Rusije ne može uticati. 

Premijer Rusije nije želio da komentariše umiješanost dvojice Rusa Aleksandra Petrovog i Ruslana Boširova u trovanje Skripaljevih, jer "ne poznaje te ljude i ne može znati da li su njih dvojica bili u Solsberiju u periodu kada se incident dogodio".

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.