Zajedničko pismo

Od Britanaca traže da razmotre odluku o Bregzitu

  • 12.01.2019. 20:35

Poslanici u parlamentima skoro svih članica EU potpisali su zajedničko pismo u kojem od britanske javnosti traže da razmotri odluku o izlasku iz evropskog bloka.

U pismu, čije je potpisivanje organizovao poslanik iz austrijskog parlamenta Jozef Vejdenholcer, navodi se da ostatak kontinenta "uz strepnju" posmatra dešavanja u Britaniji. 

"Nerado bi intervenisali u vašu domaću politku, ali ne možemo da ne primjetimo rezultate posljednjih anketa u kojima sve veći broj glasača želi ponovo da razmotri odluku o Bregzitu, jer je sada jasno da je situacija mnogo drugačija od obećanja koje je dala kampanja za izlazak iz članstva prije skoro tri godine", ističe se u pismu. 

Predstavnici svih poslaničkih grupacija od konzervativaca, liberala, socijalista i zelenih napominju da poštuju i žale zbog odluke Britanije da izađe iz EU. 

"Eventualnu odluku Londona da ostane u EU toplo ćemo pozdraviti i radićemo na reformama i poboljšanju evropskog bloka tako da bude u što boljem interesu svih građana", dodaje se u pismu. 

Jedina članica EU čiji poslanici nisu potpisali pismo je Kipar.

Тагови: