Užas

Očuhov otac silovao djevojčicu (11): Zatrudnila je, porodica želi da zadrži bebu

  • Извор: Телеграф
  • 25.10.2021. 21:49

Porodica 11-godišnje djevojčice koja je zatrudnela nakon što ju je navodno silovao 61- godišnji otac njenog očuha odlučila je da zadrži bebu.

Djevojčicu, čiji je identitet sakriven, 61-godišnjak je navodno napao u svojoj kući u bolivijskom gradu Japačani.

Ana Paola Garsija, izvršna direktorka Ženske kuće - ženske dobrotvorne organizacije u Boliviji, rekla je da je porodica saznala da je 11-godišnjakinja trudna nakon što je rekla svojoj rođaki da "osjeća čudne pokrete u stomaku".

Rođaka je otišla da to kaže svojoj majci, tetki 11-godišnje djevojčice, koja je potom podnijela prijavu policiji.

U početku je porodica djevojčice prihvatila odluku da se uradi abortus, ali su se tokom vikenda predomislili i dali su pismeni pristanak za nastavak trudnoće.

Đovani Kabelo, porodični advokat, saopštio je odluku porodice lokalnim medijima rekavši da je odluka da se trudnoća nastavi saopštena ujutru i uvrštena je u istoriju bolesti tako da porodilište i cijeli tim nastavljaju da vode njen slučaj prema želji koju je izrazila porodica.

Ovo je, kako se navodi, protivno željama ljekara djevojčice i pravosudnih organa, koji su savjetovali da trudnoću treba prekinuti zbog njenih godina i zbog toga što je trudnoća posljedica silovanja.

Garsija je lokalnim medijima rekla da 11-godišnjakinja "ne želi da bude majka".

"Ono što se radi sa ovim djetetom je zločin", rekla je Garsija.

Ona je dalje rekla da je djevojčica prethodno već dobila prvu dozu lijekova koje se daju pred prekid trudnoće.

"Nije moguće da natjeramo 11-godišnju djevojčicu da bude u procesu trudnoće koji traje devet mjeseci, to je mučenje", dodala je ona.

Osumnjičeni je, prema pisanju lokalnog medija El Deber, u pritvoru.

List piše da su 11-godišnjakinja i njena 15-godišnja sestra od prošlog februara živjele pod starateljstvom osumnjičenog, jer su njihovi mama i tata radili u glavnom gradu La Pazu, prenosi "The Sun".

Abortus je u Boliviji legalan od 1970. godine, ali samo u slučaju silovanja ili incesta - inače je ilegalan.

Eduardo del Kastiljo, bolivijski ministar, rekao je da će djevojka morati da bude podvrgnuta psihološkoj procjeni ako želi da nastavi sa trudnoćom.

"Zamislite 11-godišnju djevojčicu koja svakog dana mora da viđa svog sina ili kćerku koje je dobila jer je bila silovana. Ne možemo tolerisati ovakav način ponašanja u našoj zemlji i ne možemo uništiti život 11-godišnje djevojčice. Moramo stvoriti materijalne uslove da ova trudnoća bude prekinuta ako se tako definiše", rekao je bolivijski ministar.

Prema riječima porodičnog advokata, djevojčica je u "dobrom stanju i mirna je", prenosi "Telegraf.rs".

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.