Objavljeni detalji krvavog pira u Kanadi, djevojka preživjela masakr

  • 25.04.2020. 09:11

Prošlonedjeljnom višečasovnom ubijanju 22 osobe u Kanadi prethodila je svađa ubice i njegove djevojke, a ona je preživjela masakr, potvrdila je policija kojoj je pomogla da ga uhvati.

Kanadska policija je saopštila da je 13-časovni krvavi pir prethodnog vikenda počeo napadom osumnjičenog Gabrijela Vortmana na njegovu devojku.

U tom oružanom napadu, najtežem u istoriji Kanade, stradale su 22 osobe u nekoliko sela u centralnom i sjevernom dijelu pokrajine Nova Škotska.

Policijski zvaničnik Daren Kembel rekao je da je Vortmanova djevojka uspjela da mu pobjegne i ocijenio da je to “itekako mogao da bude katalizator daljih događaja“.

Vlasti ipak ne odbacuju mogućnost da je 51-godišnji Vortman, koji je likvidiran, unaprijed planirao neka od ubistava koje je počinio.

Kembel je rekao da se Vortmanova djevojka tokom noći krila od njega u šumi, iz koje je izašla u zoru, pozvala policiju i dala detaljne informacije o njemu. Rekla im je da je Vortman u policijskoj uniformi i da vozi auto koji izgleda kao policijski.

Da djevojka nije rekla policiji da osumnjičeni vozi auto koji je namjerno maskiran da izgleda kao policijski, stvari bi bile mnogo gore, kazao je Kembel.

Vortman je tokom napada otišao na benzinsku pumpu da natoči gorivo, gdje se slučajno zatekao policajac koji je pucao na njega i ubio ga.

Policija je navela da je Vortman djelovao sam i da je ubistva počinio na čak 16 mjesta, prenose mediji.

U selu Portapik sa 100 mještana u kojoj je povremeno živio, policija je našla 13 tijela i nekoliko zapaljenih kuća, uključujući Vortmanovu.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.