Rusija

Objavljena imena poginulih mornara

22:11, 03.07.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je spisak imena mornara koji su poginuli u požaru koji je izbio u podmornici ruske mornarice za istraživanje.

U požaru je poginulo 14 mornara, a među njima je sedam kapetani prvog ranga Denis Dolonski, Nikolaj Filin, Vladimir Abankin, Andrej Voskresenski, Konstantin Ivanov, Denis Oparin i Konstantin Somov, zatim trojica kapetana prvog ranga Aleksandar Avdonin, Sergej Danilčenko i Dmitrij Solovjov.

Kako bi spasili podmornicu, život su izgubili i potpukovnik medicinske službe Aleksandar Vasiljev, kao i kapetani trećeg reda Viktor Kuzmin, Vladimir Suhiničev i Mihail Zubkov, javio je TASS.

Iz Ministarstva navode da su svi poginuli i ranije u više navrata učestvovali u najtežim podvodnim ekspedicijama istraživanja Arktika, kada su se spuštali do maksimalnih dubina.

Rusko Ministarstvo saopštilo je juče da je u ponedjeljak, 1. jula, u požaru poginulo 14 mornara i da je vatra ugašena zahvaljujući hrabrim naporima posade.

Istraga o nesreći je u toku, a smrt mornara navodno je nastupila od otrovnih isparenja usljed požara.

Nije poznato koliko je ukupno mornara bilo u podmornici, a ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je ranije danas da ne nekoliko njih preživjelo požar.