Tuga u Boliviji

Novorođenče u improvizovanom inkubatoru umrlo od opekotina 

08:18, 23.01.2019.
Izvor: Telegraf.rs
Thumbnail
Prijevremeno rođena beba preminula je od posljedica opekotina koje je zadobila u improvizovanom inkubatoru u bolnici u Boliviji.

Siroto dijete majka (15) je rodila u 32. nedjelji trudnoće. Zbog toga što je na svijet stigla prije termina, beba je morala u inkubator, no nijedan nije bio slobodan. Zato su zaposleni bolnice "Naša gospa od Rozarija" odlučili da naprave jedan od jakih svjetala. 

"Rekli su mi da nema mjesta ni u drugim medicinskim ustanovama i da će napraviti oni nešto. Poslije sam videla da je njegova majušna ruka bila crna od opekotina. Rekli su nam da je uralo od bola. Rekli su nam da su ga ta jaka svjetla spalila," rekla je majka nesrećnog dječaka, dok je jedva uspevala da se sabere od tuge.

Kada su ljekari primjetili povrede, poslali su dijete u drugu bolnicu, ali i ona je bila puna. Novorođenče je poslato u treći medicinski centar, ali je navodno umrlo prije nego što su ljekari uspjeli da se postaraju za njega.

Slučaj je potresao Boliviju, bolnica, ali i cijeli zdravstveni sistem trenutno su pod lupom istražitelja zbog nesavjesnog liječenja.