Novo žarište virusa korona u Njemačkoj

  • 25.06.2020. 14:56

Јoš jedno preduzeće za proizvodnju i prodaju mesa u Njemačkoj postalo je žarište virusa korona, i ovoga puta u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija.

Kako je saopštio okrug Vezel, u pogonu za proizvodnju kebaba u Mersu, kod Duizburga, 17 od 275 zaposlenih radnika pozitivno je na korona virus. Kako se navodi, zaraženi su u karantinu, kao i još 43 radnika u okviru mjera predostrožnosti.

U srijedu su testirani svi radnici pogona za proizvodnju kebaba, saopštili su zvaničnici okruga. Za sada nema rezultata. Pogon je privremeno zatvoren.

Manji broj zaposlenih će, međutim, i narednih dana uz poštovanje mjera predostrožnosti "nastaviti s preradom već isporučenog mesa, kako se ne bi pokvarilo", saopštili su zvaničnici.

Kako se navodi, ovdje vladaju "dobri higijenski uslovi" i radnici ne žive u masovnom smještaju, prenosi Bild.

Početkom maja zaraza virusom korona izbila je u fabrici za pakovanje mesa "Vestflajš" u Kesfeldu, a nedavno je zabilježen znatno teži slučaj masovne infekcije u fabrici koncerna "Tenis" u Reda-Videnbriku, u okrugu Giterslo, gdje je prema, najnovijim podacima, broj zaraženih premašio 2.000.

Pročitajte i:

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.