Orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta

Nova verzija hita "Bela, ćao" - za pobjedu protiv pandemije

  • 20.03.2020. 14:29

Orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta snimio je novu verziju čuvene italijanske pjesme "Bela, ćao" u znak podrške ljudima širom svijeta da pobijede pandemiju virusa korona.

Za svega jedan čas, koliko se video ove pjesme vrti na društvenim mrežama, izazvao je stotine pozitivnih reagovanja u svijetu, a posebno u Italiji.

- Simbolika ove pjesme u teška vremena opasne bolesti ogleda se i u činjenici da je italijanski maestro Andrea Solinas sa oduševljenjem prihvatio ideju da diriguje orkestrom pri izvođenju pesme "Bela ćao" - saopšteno je iz Opere.

U saopštenju je navedeno da je aranažman koji plijeni ljepotom uradio Konstantin Blagojević, a novu verziju pjesme "Bela, ćao" su muzičari Opere napravili svirajući, odnosno radeći svoj posao od kuće.

Direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov rekao je da u vrijeme kada muzičari i drugi umjetnici masovno ostaju bez posla, ali i života, treba nastaviti raditi svoj posao.

- Ipak, iako je svijet sada na pauzi, mislimo da i dalje treba da radimo ono što umijemo. Zato je Blagojević uradio aranžman, italijanski maestro Solinas pristao je da diriguje, a naš orkestar je odsvirao legendarnu numeru pokazujući da smo uvijek zajedno i na naš umjetnički način rekli "hvala" svima koji nam pomažu. Ujedno smo pokazali i da smo uz svoju publiku, uz građane, ali i uz druge zemlje koje se suočavaju sa užasnim gubicima u ovom trenutku - rekao je Stankov.

Maestro Solinas podsjetio je na rečenicu, danas veoma popularnu u Italiji, koja je trenutno najpogođenija zemlja virusom korona u svijetu.

- U mojoj zemlji sad je popularna rečenica koja glasi: "Ostanimo zajedno, ali odvojeni". To je sve što sada treba da ide dalje - poručio je Solinas.

Iz Opere poručuju da je u ovom trenutku život najbitniji, ali da vjeruju da će se svi vratiti muzici, kada prođu teška vremena.

Iz Srpskog narodnog pozorišta poručuju da će ostati dom za sve muzičare i pjevače u zemlji i svijetu, izražavajući nadu da će uskoro ponovo svi stati na daske scene "Јovan Đorđević".

Otkazivanja koncerata širom svijeta, posebno u Evropi, kao posljedica širenja virusa korona veliki je udar na muzičare, koji masovno ostaju bez posla.

Zabrana masovnih okupljanja, koja je na snazi i u Srbiji, zatvorila je pozorišta i koncertne sale, ostavljajući domaće umjetnike, kao i one širom svijeta, na ivici egzistencije.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.