Nova pravila za ulazak u Austriju

  • 11.05.2021. 10:48

Nakon popuštanja epidemioloških mjera od 19. maja važiće i nova pravila za ulazak u Austriju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova trenutno radi na prilagođavanju nove uredbe u vezi s pravilima za ulazak u zemlju, a koja uključuju i sertifikate o vakcinaciji.

Najavljeno je da će se nova uredba orijentisati na klasifikaciju rizičnih regiona na osnovu liste evropske agencije za zdravstvo ECDC.

Za ulazak u Austriju ubuduće će postojati tri kategorije: ulazak iz "zeleno" kategorisanih država, za koje neće važiti nikavi preduslovi, te i ulazak iz "crvenih" ili narandžastih" zemalja, za koje će biti uvedena obaveza posjedvanja dokaza o vakcinaciji, preležanoj infekciji ili negativni test.

Ukoliko neko u Austriju dolazi iz "tamnocrvenih" regiona, on će morati sa sobom imati jedan od ova tri dokumenta, i dodatno će morati u karantin.

Trenutno u Austriju ne mogu da ulaze turisti, već samo osobe sa boravkom, radi posla, ili iz porodičnih i humanitarnih razloga, i to uz negativan PCR ili antigenski test, kao i desetodnevni karantin, koji se može prekinuti najranije petog dana izolacije uz negativan test.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.