Njemačka vlada danas odlučuje o "zaključavanju"

  • 13.12.2020. 09:29

Federalne i regionalne vlasti u Njemačkoj saglasile su se da se najkasnije do 16. decembra saopšti odluka o uvođenju novih antiepidemijskih mjera u cijeloj zemlji.

Njemačka kancelarka Angela Merkel insistira da se novo "zaključavanje" uvede već od utorka, 15. decembra, ali konačna odluka biće ipak donijeta danas na video konferenciji njemačke vlade sa premijerima saveznih država, prenio je TAS.

Novim mjerama je predviđeno da će najviše dvoje ljudi iz jednog domaćinstva, pet ukupno, moći da se okupe u jednom stanu, ne računajući djecu ispod 14 godina starosti.

Kabinet kancelarke Merkel i lokalne vlasti nisu se saglasili da li da škole i obdaništa budu zatvoreni tokom novog "zaključavanja".

U međuvremenu, protivnici novih restrikcija, izašli su na ulice Frankfurta, Erfurta i Drezdena uprkos sudskoj zabrani javnih okupljanja.

Broj potvrđenih slučajeva infekcije virusom korona u Njemačkoj povećan je za 20.200, saopšteno je iz Instituta "Robert Koh". Isti izvor navodi da je ukupan broj zaraženih sada dostigao 1.320.716.

Takođe, u posljednja 24 časa, od posljedica infekcije umrla je 321 osoba, čime je ukupan broj žrtava kovida 19 dostigao 21.787.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)