Posljedica prinudnog slijetanja

Njemačka kupuje novi avion za Angelu Merkel

  • 15.12.2018. 18:49

Njemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen izjavila je da Njemačka planira da kupi novi avion i poveća broj zaposlenih u posadi na vladinim letovima nakon incidenta koji je njemačka kancelarka Angela Merkel imala na letu za Buenos Ajres.

Samit lidera Grupe 20 industrijalizovanih zemalja u Buenos Ajresu u Argentini bio je odložen za sat vremena zato što je Merkelova kasnila zbog kvara koji se dogodio na avionu vlade kojim je letjela u Argentinu.

Fon der Lejenova je za njemački dnevnik “Bild am Zontag” kazala da će vlada izdvojiti 300 miliona evra za još jedan avion predviđen za duge letove koji bi dodala svojoj postojećoj Erbas floti, prenosi Rojters.

"Kašnjenje kancelarke na samit G20 je bilo gorko. Da bismo spriječili takva dešavanja, povećaćemo posadu i razmatramo kupovinu jednog ili dva aviona za duge letove" kazala je ministarka.

Vladin avion “erbas A340” u kojem je nemačka kancelarka poletela u Argentinu je sat vremena nakon poletanja morao da sleti u Keln zbog elektronskog kvara.

Nije bilo moguće da se pređe u drugi vladin avion zato što je cijela posada ispunila maksimalnu satnicu letenja, a za njih nije bilo zamjene, navodi agencija.

Avion njemačke vlade je kasnije ipak poleteo do Madrida odakle je Merkelova komercijalnim letom otputovala u Argentinu.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.