Njemačka i Italija obustavile upotrebu vakcine AstraZeneca

  • 15.03.2021. 17:44

Njemačka i Italija suspendovale su danas upotrebu vakcine AstraZenece protiv kovid-19.

Njemačka vlada saopštila je danas da obustavlja upotrebu vakcine AstraZeneca protiv virusa korona zbog novih izvještaja o opasnim krvnim ugrušcima u vezi s tom vakcinom.

Da će Njemačka obustaviti upotrebu vakcine AstraZeneca protiv kovid-19, potvrdio je danas portparol njemačkog ministarstva zdravlja, a prenosi agencija Rojters.

Ministarstvo je saopštilo da je takva odluka donesena kao "mjera predostrožnosti" i po savjetu njemačkog nacionalnog regulatora za vakcine Instituta Paul Erlih, koji je pozvao na dalju istragu slučajeva, prenosi agencija AP.

U saopštenju je navedeno da će Evropska agencija za lijekove odlučiti da li će i kako će nove informacije uticati na odobravanje vakcine.

Saopšteno je da su prijavljeni slučajevi pojave krvnih ugrušaka, ali nije precizirano gdje i kada su se incidenti dogodili.

Italijanska agencija za lijekove AIFA navela je da je odluka donesena iz predostrožnosti, kao privremena mjera dok svoje mišljenje ne da Evropska agencija za lijekove, prenio je Rojters.

Nekoliko drugih evropskih zemalja privremeno je zaustavilo upotrebu vakcine AstraZeneca kako bi istražili slučajeve krvnih ugrušaka koji su se dogodili nakon vakcinacije.

Iz AstraZenece poručuju da nema razloga za zabrinutost zbog njihove vakcine.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.