Aleksandar Vučić

Nisam neprijatelj Albancima, već onima koji ugrožavaju Srbe

  • 01.11.2018. 13:40

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nije neprijatelj Albanaca, već onih koji ugrožavaju srpski narod.

"Zbog Albanaca hoću da kažem da nisam neprijatelj Albanaca. Naprotiv, ja sam neprijatelj svakome ko hoće da progoni i ubija srspki narod" rekao je Vučić za Prvu televiziju i dodao da stoga razumije izjavu Kadrija Veseljija da je on najveći neprijatelj `kosovske nezavisnosti`".

Vučić je dodao da će poslije Veseljijeve izjave doduše "morati da vodi računa u inostranstvu kako će koji Albanac da reaguje ili da ugrozi nečiju bezbjednost".

On je naglasio da će nastaviti da štiti interese Srbije i srpskog naroda.

"Oni bi mnogo voljeli da su im protivnici oni koje bi lako pobjeđivali, pa sam na neki način i počastvovan takvom izjavom" rekao je Vučić.

Vučić: Imam informacije i saznanja o ubistvu šestorice mladih Srba

Predsjednik Srbije rekao je da ima informacije i saznanja o ubistvu šestorice mladih Srba 1998. godine u Peći, za šta još niko nije odgovarao.

Dvojica maskiranih ljudi su prije 20 godina, 14. decembra 1998, upala u kafić "Panda" i ubila srednjoškolce Ivana Obradovića, Zorana Stanojevića, Svetislava Ristića, Dragana Trifovića i Vukosava Gvozdenovića, i studenta Ivana Radovića.

"Imam informacije i saznanja, ali naši nadležni organi tragaju za potpunim dokazima da bi taj strašan zločin mogao da se rasvijetli. Što se Srbije tiče i mene lično, roditelji stradalih mogu da budu apsolutno uvjereni da istinu nećemo kriti bez obzira na to ko je u tom strašnom i teškom zločinu učestvovao, bilo da je riječ o Albancima ili Srbima, što bi, pretpostavljam, mnoge iznenadilo" rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je on prvi koji je skupio hrabrosti da o tome govori, i da ga ne brine rizik koji je preuzeo.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.