Mreža nad istokom Evrope

Nikad više izviđačkih letova uz rusku granicu u jednom danu

  • Извор: Курир
  • 19.01.2022. 13:43

Utorak 18. januar 2022. ostaće upamćen kao dan sa najvećim brojem izviđačkih letova američkih, britanskih, norveških i švedskih aviona za elektornsko praćenje na nebu sjevera i istoka Evrope.

Naime pod mrežom osmatračkih aviona pokrivena je zona ulaska u Baltičko more, zatim ruska enklava Kalinjingrad, kao i granica poljske i bjelorusije u koju je juče ruska vojska počela da prebacuje čuvene raketne sisteme PVO S-400 i Pancir S-1.

Letovi su registrovani i nad Ukrajinom, odnosno ukrajinsko-ruskom granicom, na liniji razdvajanja na istoku zemlje Donjeck i Donbas, a vioni su letjeli i prema Moldaviji pokrivajući enklavu Pridnjestrovlje, teritoriju između Ukrajine i Moldavije., kao i poluostrvo Krim i patrole nad istočnim obodom Crnog Mora uz obalu Gruzije.

Kako je oko vrednih posmatrača zabilježilo u pitanju su američki avioni P-8 Posjedon, RC-12X, RC-135W, E-8C JSTARS, kao i švedski SAAB S 100B Argus i S -102B Korpen. Takođe u ovim izvišačkim misijama učestovovali su i avioni P-3c Njemačke i Norveški Daso 20ECM

Takođe oku posmatrača nije prošlo i odakle su poletjeli avioni RAF Midenhal u Velikoj Britaniji, Ramštajn u Njemačkoj, avio baza Šiauliai u Litvaniji.

Inače letovi nad Baltikom polopili su se i zbog toga što su tri ruska desantna broda klase Ropuča napustili Baltik i prema nekim porcenama uputili su se u Crno More. međutim, niko nije mogao da potvrdi ovu informaciju.

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина