Nevjerovatan snimak policijske potjere u Australiji: Drama na ulicama trajala 27 minuta

  • 08.08.2020. 13:56

Drogirani mladić iz Australije bio je glavni akter policijske potjere koja je trajala gotovo pola sata.

Naime, drogirani 22-godišnji Graeme Roberts je prilikom svog, ispostaviće se neuspješnog bijega, udario i povrijedio policajca, prestigao najmanje 15 drugih automobila, vozio kontra trakom, sudario se sa dva vozila, u naseljenom mjestu vozio 144 km/h...

Njegov izgovor je bio taj da je osjećao da je nedodirljiv dok je na drogama.

Policija je znala da će Roberts vjerovatno pokušati pobjeći kad su ga pokušali uhapsiti zbog drugih stvari, te je policijski helikopter već bio spreman.

U neoznačenim policijskim automobilima blokirali su izlaz iz slijepe ulice, dok je policijski helikopter nadgledao čitavo područje. Nakon toga su uniformisani policajci pokušali da mu priđu, ali je Roberts u rikverc prešao preko ivičnjaka i krenuo da im bježi.

Jedna policajka je stajala je iza otvorenih suvozačkih vrata svog vozila, a Roberts je udario u vrata koja su se zakucala u nju dok je pokušavao da pobegne.

Ostavio ju je s povredama koje joj i danas nanose bol, a kasnije je policiji rekao da nije znao da je policajka bila tu, što sudija suda George Georgiou nije prihvatio kao vjerodostojan iskaz.

Policajac na motoru jedva je izbjegao da postane žrtva Robertsove sulude vožnje.

To je bio početak 27-minutne policijske jurnjave kroz mirne stambene ulice mjesta Bendigo, završavajući kada je Roberts izašao iz automobila i počeo trčati i preskakati ograde, sve dok nije uhapšen u jednoj kući.

Na sebi je imao vrećicu sa drogom "ajs", a vjeruje se da su registarske tablice na automobilu ukradene.

Roberts nikad nije imao vozačku dozvolu.

Međutim, sudac Georgiou rekao je da je i pored toga uspio nakupiti popriličnu listu prekršaja u vožnji, između ostalih ranijih osuđujućih presuda, što je dovelo do toga da mu je onemogućeno dobijanje dozvole.

Roberts ima sina i rekao je psihologu na sudu da se raduje što će provesti više vremena s njim kad izađe iz zatvora.

Sudac Georgiou izjavio je da je Roberts ima ADHD i IQ od 67, što znači da ima blagi intelektualni invaliditet, kao i traumatične ozljede mozga zadobijene 2016. godine.

On koristi drogu "ajs" od 18 godine, a GHB od 21. godine, među ostalim supstancama, priznao je na sudu.

U vrijeme policijske potjere svaki je dan koristio gram "ajsa" i šest ili sedam mililitara GHB-a, rekao je sudija Georgiou.

Roberts je rekao psihologu da osjeća da je nedodirljiv kada je na drogama.

Proglašen je krivim po pet optužbi, uključujući opasnu vožnju, te je dobio zatvorsku kaznu od tri godine i tri mjeseca, bez mogućnosti uslovne kazne u narednih 26 mjeseci.

  • 10:15 Емисија: Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина