Japan

Nekoliko stotina vozača zaglavljeno u snijegu na auto-putu

  • 18.12.2020. 21:15

Zbog obilnih snježnih padavina u centralnom dijelu Japana i duž sjeverne obale neke od zajednica su ostale izolovane, a oko 10.000 domaćinstava je ostalo bez struje. I na auto-putu u Japanu, stotine vozača ostalo je zaglavljeno u autima u snijegu.

Naime, na putu koji spaja Tokijo s Niagatom zabilježeni su veliki nanosi snijega zbog čega je na tom dijelu saobraćaj u potpunosti obustavljen, a neki vozači su u autima ostali zaglavljeni čak i dva dana.

Kako su naveli s terena, sinoć je na auto-putu više od 1.000 osoba ostalo zaglavljeno u autima u snijegu, dok je danas taj broj manji, ali opet je riječ o nekoliko stotina osoba, prenosi Klix.

Zastoj je prvenstveno izazvao zaglavljeni automobil u dubokom snijegu na sredini auto-puta nakon čega su vlasti zabranile dalje ulaze na njega dok se trenutna gužva ne otkloni.

Fotografije s terena prikazuju duge kolone vozila na auto-putu i većina njih je zatrpana snijegom. Ceste iz pravca Tokija su prohodne, ali vozila koja idu prema glavnom gradu su i dalje zaglavljena i danas u podne ih je bilo blizu 1.000.

S obzirom na to da su ljudi bili zaglavljeni i više od 40 sati, hitne službe su na terenu dijelile hranu i piće, ali i hiljade litara benzina s obzirom na to da je bilo vozila koja su ostala bez goriva, piše BBC.

Međutim, nažalost, to sve nije bilo dovoljno jer su vozači nakon toga satima ostali zaglavljeni na cesti.

"Snijeg je bio izuzetno velik. Kako je vrijeme prolazilo sve je više zatrpavao automobile i moram priznati da sam se veoma uplašio. Nisam imao ni hranu ni nešto za piće, a ukoliko sam želio vodu onda sam morao topiti snijeg skupljajući ga u flašama", rekao je jedan od vozača koji je bio zatrpan na cesti.

Navedeno je i to da su vlasti zatražile da se angažuju i oružane snage koje bi takođe donijele vodu i hranu, kao i prijenosne toalete za sve ljude koji i u petak čekaju zatrpani na putu. Osim toga, naložili su i čišćenje snijega.


Pjevačica umalo da pokaže previše: Teodora Džehverović i njen momak skinuli odjeću usred grada

Poznata pjevačica Teodora Džehverović često provocira javnost provokativnim slikama, a sada je otišla korak dalje.

Ona se, naime, sa momkom Ninom fotkala u oskudnom izdanju, a fotke su pokrenule veliki broj poruka njenih obožavatelja na društvenim mrežama.

Pjevačica i njen dečko, košarkaš, skinuli su se usred grada, dok su njeni atributi bili u prvom planu.

– Čekala sam pravi trenutak da izbacim ove slike – napisala je kratko Teodora u opisu, prenosi Blic. 

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.