Navaljni priveden na aerodromu u Moskvi

  • 17.01.2021. 19:27

Ruska policija privela je lidera opozicije Alekseja Navaljnog na moskovskom aerodromu Šeremetjevo.

Nekoliko policajaca Navalnog je odvelo sa sobom. 

Avion u kome se nalazio opozicioni lider Aleksej Navaljni sletio je na moskovski aerodrom Šeremetjevo nakon što je preusmjeren sa Vnukova, gdje se okupila gomila njegovih pristalica, prenosi RT.

Ruski opozicionar i bloger napustio je Njemačku, gdje se lečio od navodnog trovanja, kako bi se vratio u Rusiju, gdje mu prijeti zatvor.

Napetost je bila velika na međunarodnom aerodromu Vnukovo, smještenom 10 kilometara jugozapadno od Moskve, gde je u početku trebalo da sleti Navaljni. Veliki broj ljudi okupio se na tom aerodromu kako bi pozdravila glavnog kritičara Kremlja.

Ranije danas, ruska policija uhapsila je nekoliko pristalica kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog na moskovskom aerodromu Vnukovo, dok su čekali da on sleti, javio je OVD-Info.

Na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama može se vidjeti kako policajaci odvode sa terminala na Vnukovu opozicionu političarku Ljubov Sobolj, prenio je Rojters.

Administracija Vnukova upozorila je da su sva javna okupljanja zvanično zabranjena u okviru mjera usmjerenih na suzbijanje širenja korona virusa. Ulazak u zgradu aerodroma bio je dozvoljen samo onima koji imaju važeće avionske karte.

Тагови: